Pokreće Blogger.
RSS

RECEPT- KREMASTI SLADOLED KAO IZ APARATA




Sastojci:


  • 4 šalice mlijeka punomasnog
  • 1 šalica šećera
  • 150 ml vrhnja
  • 95 g mlijeka u prahu
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
  • Pola žličice soli
  • 900 g suhog leda



Priprema:


1.Pomiješajte sve sastojke osim suhog leda u velikoj zdjeli i poslužite se štapnim ili običnim mikserom kako bi ih dobro povezali i izbjegli grudice koje mogu nastati od mlijeka u prahu. Ostavite u hladnjaku neka se dobro ohladi.

2.Suhi led stavite u krpu i batom ga dobro usitnite u prah. Pri rukovanju sa suhim ledom obavezno nosite rukavice i zaštitne naočale. Spremite ga u plastičnu posudu s poklopcem i ostavite u zamrzivaču do trenutka kada ste spremni za posluživanje.

3.Bazu za sladoled premjestite u zdjelu od stajaćeg miksera i uključite ga na srednju brzinu. Nastavkom za miješanje tijesta miješajte bazu za sladoled tako da dodajete žlicu po žlicu suhog leda u smjesu. Pričekajte neka pjena i para nestanu pa tek onda dodajte drugu žlicu. Za ovaj postupak potrebno vam je oko 5 minuta. VAŽNO: Dodajete li suhog leda previše ili prebrzo sladoled bi mogao 'iskipiti' po vašoj radnoj površini. Budite strpljivi i spori.

4.Suhi led stavljajte sve dok se sladoled ne počne zgušnjavati i bude fino kremast. Poslužite odmah ili spremite u zamrzivač do posluživanja. Tada ga još jednom promiješajte, stavite u vrećicu za ukrašavanje, napunite kornete i uživajte u njemu odmah!


Izvor: http://punkufer.dnevnik.hr/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar