Pokreće Blogger.
RSS

Kremasti zalazak sunca – Creamy sunset cake






POTREBNO:


Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žica brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml čokoladnog mlijeka za preljev biskvita

Za bijelu kremu:

  • 500 g bijelog kravljeg sira
  • 180 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
Za žutu kremu:


  • 700 ml soka od naranče
  • 2 pudinga od vanilije
  • 4 žlice šećera



PRIPREMA:


Za biskvit odvojiti žumanjca od bjelanjaka. Miksati žumanjca sa šećerom, dodati ulje i otopljenu čokoladu. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u lim premazan maslacem i posipan brašnom, poravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 25 minuta. Još vrući biskivt preliti čokoladnim mlijekom. Ohladiti.
Za bijelu kremu izraditi margarin sa šećerom u prahu kako bi dobili podatnu kremu. Sir dobro izraditi mikserom kako bi se postigla nježna i glatka struktura bez grudica pa ga umiješati u smjesu od margarina i šećera.
Za žutu kremu pomiješati prah za puding sa šećerom i jednim dijelom soka. Ostatak soka zakuhati pa u njega ukuhati puding. Kuahni puding ohladiti uz neprestano miješanje.
Biskvit premazati prvo bijelom kremom, preko nje nanijeti žutu kremu. Poravnati i pustiti da se sve skupa dobro ohladi. Rezati na kocke i poslužiti sa slatkim vrhnjem.
Dobar tek!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar