Sastojci
Podloga- 13-14 petitbeurreastih keksa (ili još toliko ako želite dodatni red iznad voćnog sloja)
Prvi sloj
- 1 puding od čokolade (Dolcela čokolada premium)
- par žlica šećera (ovisno o količini navedenoj za pripremu pudinga, ovdje 4 žlice)
- 4 deci mlijeka
Drugi sloj
- 25 deka kupina (to je recimo mjerica)
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice gussnela/gustina
- pola deci vode
Treći sloj
- 25 deka čokolade za kuhanje
- 4 deci vrhnja za šlag
Priprema
1.Na dno manjeg protvanja poslažite kekse.2.Skuhajte čokoladni puding prema uputama na vrećici, ali malo gušće (umjesto pola litre mlijeka stavite 4 deci). Nalijte preko keksa.
3.Kupine zdrobite sa gnječilicom za pire, dodajte šećer, vanilin šećer te pola deci vode u kojem ste razmutili gustin. Stavite na vatru, prokuhajte te kad se zgusne (miješajte pjenjačom, brzo se zgusne) prelijte i razmažite po pudingu.
(Ako želite da kolač bude još malo viši, sad dodajte još jedan red keksa.)
4.Vrhnje zavrijte te skinite s vatre. Umiješajte čokoladu iskomadanu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne otopi i prelijte po sloju od kupina.
5.Dobro ohladite te uživajte!
6.* Kolač nije previsok, nije ni presladak, ni preizdašan. Idealan je recimo kao desert nakon oooooobilnog nedjeljnog ručka jer će za maleno čoko zadovoljstvo svatko uvijek pronaći još malo mjesta :)
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar