Pokreće Blogger.
RSS

Instant čoko kupinolino






Sastojci

Podloga

  • 13-14 petitbeurreastih keksa (ili još toliko ako želite dodatni red iznad voćnog sloja)

Prvi sloj

  • 1 puding od čokolade (Dolcela čokolada premium)
  • par žlica šećera (ovisno o količini navedenoj za pripremu pudinga, ovdje 4 žlice)
  • 4 deci mlijeka

Drugi sloj

  • 25 deka kupina (to je recimo mjerica)
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice gussnela/gustina
  • pola deci vode

Treći sloj

  • 25 deka čokolade za kuhanje
  • 4 deci vrhnja za šlag




Priprema

1.Na dno manjeg protvanja poslažite kekse.
2.Skuhajte čokoladni puding prema uputama na vrećici, ali malo gušće (umjesto pola litre mlijeka stavite 4 deci). Nalijte preko keksa.
3.Kupine zdrobite sa gnječilicom za pire, dodajte šećer, vanilin šećer te pola deci vode u kojem ste razmutili gustin. Stavite na vatru, prokuhajte te kad se zgusne (miješajte pjenjačom, brzo se zgusne) prelijte i razmažite po pudingu.
 (Ako želite da kolač bude još malo viši, sad dodajte još jedan red keksa.)
4.Vrhnje zavrijte te skinite s vatre. Umiješajte čokoladu iskomadanu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne otopi i prelijte po sloju od kupina.
5.Dobro ohladite te uživajte!
6.* Kolač nije previsok, nije ni presladak, ni preizdašan. Idealan je recimo kao desert nakon oooooobilnog nedjeljnog ručka jer će za maleno čoko zadovoljstvo svatko uvijek pronaći još malo mjesta :)


Izvor: coolinarika.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar