POTREBNO:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 200 g ušećerenih badema
- 100 g tamne čokolade (ili bilo kakve druge)
- 1 l slatkog vrhnja
PRIPREMA:
- Razdvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa polovicom šećera i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Tada prebaciti u lončić na paru ili na najmanju vatricu i kuhati uz miješanje 4-5 minuta. Kremu od jaja hladiti uz povremeno miješanje.
- Bjelanjke miksati iznad lonca sa vodom, polako zagrijavati i pred kraj dodati preostali šećer. Miksati dok masa ne postane snježno bijela i čvrsta.
- Ušećerene bademe krupno samljeti, slatko vrhnje posebno istući u čvrsti šlag, čokoladu naribati.
- U većoj posudi pomiješati kremu od jaja sa šlagom, bademima i čokoladom te na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.
- Dobivenom masom napuniti duguljasti kalup koji ste prethodno obložili prozirnom folijom te zamrznuti.
- Zamrznuti semifreddo ostaviti par minuta na sobnom temperaturi, iskrenuti na pladanj i poslužiti rezano na šnitice uz preljev po želji.
Izvor: recipeci.com
0 komentari:
Objavi komentar