Pokreće Blogger.
RSS

Semifreddo – odličan ljetni desert





POTREBNO:


  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g ušećerenih badema
  • 100 g tamne čokolade (ili bilo kakve druge)
  • 1 l slatkog vrhnja


PRIPREMA:


  1. Razdvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa polovicom šećera i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Tada prebaciti u lončić na paru ili na najmanju vatricu i kuhati uz miješanje 4-5 minuta. Kremu od jaja hladiti uz povremeno miješanje.
  2. Bjelanjke miksati iznad lonca sa vodom, polako zagrijavati i pred kraj dodati preostali šećer. Miksati dok masa ne postane snježno bijela i čvrsta.
  3. Ušećerene bademe krupno samljeti, slatko vrhnje posebno istući u čvrsti šlag, čokoladu naribati.
  4. U većoj posudi pomiješati kremu od jaja sa šlagom, bademima i čokoladom te na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.
  5. Dobivenom masom napuniti duguljasti kalup koji ste prethodno obložili prozirnom folijom te zamrznuti.
  6. Zamrznuti semifreddo ostaviti par minuta na sobnom temperaturi, iskrenuti na pladanj i poslužiti rezano na šnitice uz preljev po želji.

Izvor: recipeci.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar