SASTOJCI:
(mjera je čaša od 200 ml)
Za biskvit:
- 3 čaše brašna
- 2,5 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 2,5 čaše jogurta
- 3 žlice kakaa
- 2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
Za preljev:
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade za kuhanje
- 15 žlica mlijeka
- 9 žlica šećera
PRIPREMA:
- Pomiješati u posudi brašno, šećer, sodu, kakao i prašak za pecivo. Dodati ulje i jogurt te dobro izmiksati kako bi smjesa posatala sjajna i puna mjehurića.
- Izliti pripremljenu biskvitnu masu u lim zapečenje srednje veličine, prethodno nauljen i pobršanjen, poravnati žlicom pa peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 30 minuta. Provjerite prije pečenja ubodom čačkalice u sredinu kolača da li je pečen. Ako kolač pečete u manjem limu, tada će on biti viši pa postoji mogućnost da se nije ispekao do kraja iznutra. Tada samo produžite vrijeme pečenja za još koju minutu.
- Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite po strani da se kratko prohladi.
- Za to vrijeme otopite u lončiću maslac i čokoladu, dodajte mlijeko i šećer pa uz miješanje kuhajte par minuta kako bi čokoladni preljev postao gladak.
- Sada kolač izrežite na kocke željene veličine i prelijte ga još toplim čokoladnim preljevom. Površina vašeg kolača sada će doslovno plivati u čokoladi. Uz pomoć noža ili vilice pomalo raširujte razmake između rezova (kocki) na kolaču kako bi čokoladni preljev došao što dublje.
- Prohladite ga doslovno par minuta (možete i duže ako ste kadri čekati da se ohladi 😉 ), vadite sočnu kocku po kocku na tanjuriće i poslužite uz sladoled od vanilije ili slatko vrhnje.
Izvor: recipeci.com
0 komentari:
Objavi komentar