POTREBNO:
- 500 g duguljaste tjestenine (spagetti ili sl.)
- 2 jaja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g suhe slanine ili pancete
- 150 g ribanog parmezana
- sol, papar, vegeta, prstohvat češnjaka u granulama
PRIPREMA:
- Tjesteninu skuhati al dente.
- Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckanu slaninu.
- U posebnoj zdjelici umutiti jaja sa parmezanom.
- Kuhanu tjesteninu istresti na prženu slaninu, dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati pa kada postane ravnomjerno vruće i kada tjestenina nakon 2-3 minute upije tekućinu iz vrhnja, dodati jaja sa parmezanom. Po želji začiniti solju, paprom ili vegetom. Dobro promiješati kako bi se jaja ravnomjerno rasporedila i sir otopio.
Izvor: recipeci.com
0 komentari:
Objavi komentar