Sastojci
Podloga:
- 115 g maslaca
- 400 g mljevenog integralnog butterkeksa
- 2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
- 2 velike žlice ruma
- 3 velike žlice šećera
Krema:
- 2 manja ili jedno veće jaje
- 100 g šećera
- 1 vrećica vanil šećera
- 4 dcl vrhnja za šlag
- 500 g sira mascarponea
- 3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
- 2 vrećice bijele želatine
Ganache krema:
- 2 dcl vrhnja za šlag
- 200 g mliječne čokolade
_*Još...*_
šaka crvenih ribizla za ukras
Priprema
1.Samljeti integralne butterkekse
2.Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
3.Sve dobro sjediniti
4.Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
5.Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati
Krema:
6.Umutiti čvrsti šlag
7.Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
8.Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone
9.Sve lagano miješati da se dobro sjedini
10.Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
11.U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
12.Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
13.Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
14.Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
15.Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
16.Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
Ganache krema:
17.Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
18.Miješati dok se čokolada ne otopi
19.Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte
20.Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći
21.Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar