Pokreće Blogger.
RSS

Pakleno dobra torta





Sastojci

Podloga:

  • 115 g maslaca
  • 400 g mljevenog integralnog butterkeksa
  • 2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
  • 2 velike žlice ruma
  • 3 velike žlice šećera

Krema:

  • 2 manja ili jedno veće jaje
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanil šećera
  • 4 dcl vrhnja za šlag
  • 500 g sira mascarponea
  • 3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
  • 2 vrećice bijele želatine

Ganache krema:

  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 200 g mliječne čokolade
_*Još...*_
šaka crvenih ribizla za ukras


Priprema

1.Samljeti integralne butterkekse

2.Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom

3.Sve dobro sjediniti

4.Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom

5.Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati

Krema:

6.Umutiti čvrsti šlag

7.Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu

8.Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone

9.Sve lagano miješati da se dobro sjedini

10.Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici

11.U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale

12.Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo

13.Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu

14.Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa

15.Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje

16.Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte

Ganache krema:

17.Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće

18.Miješati dok se čokolada ne otopi

19.Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte

20.Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći

21.Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar