Odlican nacin da iskoristite preostalo belance sa ove divne kolacice:
Sastojci za biskvit:
- 140 g. mlevene kekse-(petit beurre)
- 60 g. maslaca
- 2-3 kasike soka od pomoranđe
Krema:
5 belanca
200 g. secera
10 g. zelatina
2-3 kasike hladne vode
1 vanilin secer za preliv:
100 g. cokolada za kuvanje
60 g. maslaca 2-3 kasike ulja
Priprema
1. Rernu ukljucimo na 180 C
2. Kekse sameljite u blender i sjedinjite sa omeksali maslac i soka od pomoranđe.Ako vam je smesa tvrda dodajte jos soka dok ne dobijete glatku masu.
3. Sve dobro promesajte i oblikujte loptu.
4. Smesu od biskvita stavimo na radni sto i oklagijom razvucemo koru debljinom od 2-3 mm.Sa casom ili formom sa dijametar 5-6 cm. secemo krugove.
5. Krugove redimo u tavu oblozenom pek papirom i pecemo 12 min.
6. Na stranu zelatin rastvorimo sa 2-3 kasike hladne vode i ostavimo ga tako 10 min,a onda stavimo ga na paru da postane tecan izmesamo ga i ostavimo sa strane.
7. U drugi sud stavimo belance i one na paru dodajmo secer i vanilu i mesamo sa kasikom dok belance ne postane gusto,a onda sa mikserom mutimo (celo vreme na paru)dok ne dobijemo cvrsta masa.Polako u tanak mlaz malo po malo dodajemo otopljeni zelatin i mutimo jos 10 min.mikserom.Maknimo sa strane i ostavimo da se ohladi.
8. Na svaki krug sa spric ili kasikom stavimo od belance i pravimo kao kup.Ostavimo u frizider da se stvrdne.
9. Cokolada lomimo na kocke i otopimo zajedno sa maslacem na paru.Pred kraj stavimo 2-3 kasike ulja i maknimo sa strane da se ohladi da bude mlako da moze da se polije.Ovako spremljene kolacice stavimo u frizider da se ohlade.
0 komentari:
Objavi komentar