Pokreće Blogger.
RSS

Krembo




Odlican nacin da iskoristite preostalo belance sa ove divne kolacice: 



Sastojci za biskvit:

  •  140 g. mlevene kekse-(petit beurre) 
  • 60 g. maslaca 
  • 2-3 kasike soka od pomoranđe


Krema: 

5 belanca 
200 g. secera 
10 g. zelatina 
2-3 kasike hladne vode 
1 vanilin secer za preliv: 
100 g. cokolada za kuvanje 
60 g. maslaca 2-3 kasike ulja 




Priprema 
1. Rernu ukljucimo na 180 C 

2. Kekse sameljite u blender i sjedinjite sa omeksali maslac i soka od pomoranđe.Ako vam je smesa tvrda dodajte jos soka dok ne dobijete glatku masu. 

3. Sve dobro promesajte i oblikujte loptu. 

4. Smesu od biskvita stavimo na radni sto i oklagijom razvucemo koru debljinom od 2-3 mm.Sa casom ili formom sa dijametar 5-6 cm. secemo krugove. 

5. Krugove redimo u tavu oblozenom pek papirom i pecemo 12 min. 

6. Na stranu zelatin rastvorimo sa 2-3 kasike hladne vode i ostavimo ga tako 10 min,a onda stavimo ga na paru da postane tecan izmesamo ga i ostavimo sa strane. 

7. U drugi sud stavimo belance i one na paru dodajmo secer i vanilu i mesamo sa kasikom dok belance ne postane gusto,a onda sa mikserom mutimo (celo vreme na paru)dok ne dobijemo cvrsta masa.Polako u tanak mlaz malo po malo dodajemo otopljeni zelatin i mutimo jos 10 min.mikserom.Maknimo sa strane i ostavimo da se ohladi. 

8. Na svaki krug sa spric ili kasikom stavimo od belance i pravimo kao kup.Ostavimo u frizider da se stvrdne. 

9. Cokolada lomimo na kocke i otopimo zajedno sa maslacem na paru.Pred kraj stavimo 2-3 kasike ulja i maknimo sa strane da se ohladi da bude mlako da moze da se polije.Ovako spremljene kolacice stavimo u frizider da se ohlade.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar