SASTOJCI :
- 50 dag mljevenog mesa
- 3 patliđana
- 2 manja luka
- 3 dl kuhanog paradajza (ili koncentrata)
- malo ketchupa
- vegeta, sol, papar
- talijanska mješavina začina
- 4 jaja
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 10 dag tvrđeg ribanog sira
PRIPREMA:
- Patliđane oguliti, tanko narezati po dužini, posoliti kako bi pustili gorčinu kroz svoj sok, i ostaviti ih da odstoje oko 30 min.
- U međuvremenu pripremite mesni umak.
- Na ulju pržiti luk, dodati meso, podliti sa malo vina, doliti paradajz i ketchup, začiniti po ukusu pa uz povremeno miješanje i eventualno dodavanje vode pirjati 30 min.
- Patliđane prebrisati papirnim ubrusom pa jedan dio patliđana ispanirati za pohanje.
- Jedan dio patliđana ispohati a drugi dio prepržiti na tavi sa malo ulja sa obje strane.
- U malo namašćenu vatrostalnu posudu slagati prvo red pohanih patliđana, zatim red mesnog umaka, pa red pečenih patliđana, pa opet preostalo meso i na vrh opet red pohanih patliđana.
- Od jaja i vrhnja pjenjačom uz dodatak vegete (ili soli) i papra umutiti umak kojim treba ravnomjerno preliti musaku prije pečenja.
- Posipati musaku ribanim sirom i staviti peći u pećnicu na 200℃ oko 20-tak min.
- Poslužiti u posudi u kojoj se peklo uz zelenu salatu.
Izvor: recipeci.com
0 komentari:
Objavi komentar